3 szuper recept a rántott húshoz air fryerben – egészségesebben, ropogósabban

3 szuper recept a rántott húshoz air fryerben – egészségesebben, ropogósabban

A rántott hús a magyar konyha igazi klasszikusa. Vasárnapi ebédek, családi összejövetelek vagy ünnepi asztalok nélkülözhetetlen fogása. De miért ne készíthetnénk el air fryerben (forrólevegős sütőben), ahol jóval kevesebb olajjal érhetjük el ugyanazt a ropogós panírt? Íme három kipróbált recept, amelyekkel az air fryer új szintre emeli a kedvenc rántott húsodat.


1. Klasszikus magyar rántott sertésszelet air fryerben

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 szelet sertéskaraj, kicsit kiklopfolva

  • 2 tojás

  • 10 dkg liszt

  • 15 dkg zsemlemorzsa

  • só, bors ízlés szerint

  • olajspray

Elkészítés:

  1. Sózd, borsozd a hússzeleteket.

  2. Forgasd őket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába.

  3. Fújd meg a panírt vékonyan olajspray-vel, hogy szép aranybarna legyen.

  4. Helyezd a szeleteket az air fryer kosarába úgy, hogy ne fedjék egymást.

  5. Sütés: 200 °C-on kb. 12–14 perc, félidőben fordítsd meg.

👉 Az eredmény: kívül aranybarnán ropogós, belül szaftos sertésszelet – kevesebb olajjal, mégis „nagymama konyhája” hangulatban.


2. Könnyedebb csirkemell rántva – fitness változat

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé, szeletekre vágva

  • 2 tojás

  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt

  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy zabpehelymorzsa

  • fokhagymapor, pirospaprika, só, bors

  • olajspray

Elkészítés:

  1. Keverd össze a morzsát fűszerekkel.

  2. Panírozd be a csirkemell szeleteket klasszikus sorrendben (liszt – tojás – morzsa).

  3. Permetezd meg enyhén olajjal.

  4. Sütés: 190 °C-on 10–12 perc, vastagságtól függően.

👉 Ez a változat diétásabb, fehérjedús és jól illik salátákhoz, párolt zöldségekhez.


3. Extra ropogós parmezános rántott hús

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell

  • 2 tojás

  • 8 dkg liszt

  • 10 dkg pankó morzsa

  • 5 dkg reszelt parmezán

  • friss petrezselyem aprítva

  • olajspray

Elkészítés:

  1. Keverd össze a pankó morzsát a parmezánnal és a petrezselyemmel.

  2. A pulykamelleket sózd, majd panírozd (liszt – tojás – sajtos pankó).

  3. Fújd le olajspray-vel.

  4. Sütés: 200 °C-on 12–15 perc.

👉 A parmezán és a pankó kombinációja különleges ropogósságot és olaszos ízvilágot ad a klasszikus magyar fogásnak.


Miért jobb air fryerben készíteni a rántott húst?

  • Kevesebb olaj, egészségesebb étel

  • Gyorsabb sütési idő – nincs olajszag a konyhában

  • Könnyű tisztítás – az air fryer kosár pillanatok alatt rendben van

Ha szeretnél még több receptet és praktikus tippeket olvasni, böngészd tovább az airfryershop.hu blogját, és találd meg a számodra legjobb air fryer recepteket Magyarországon.

Vissza a blogba