
3 szuper recept a rántott húshoz air fryerben – egészségesebben, ropogósabban
Share
A rántott hús a magyar konyha igazi klasszikusa. Vasárnapi ebédek, családi összejövetelek vagy ünnepi asztalok nélkülözhetetlen fogása. De miért ne készíthetnénk el air fryerben (forrólevegős sütőben), ahol jóval kevesebb olajjal érhetjük el ugyanazt a ropogós panírt? Íme három kipróbált recept, amelyekkel az air fryer új szintre emeli a kedvenc rántott húsodat.
1. Klasszikus magyar rántott sertésszelet air fryerben
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
4 szelet sertéskaraj, kicsit kiklopfolva
-
2 tojás
-
10 dkg liszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
só, bors ízlés szerint
-
olajspray
Elkészítés:
-
Sózd, borsozd a hússzeleteket.
-
Forgasd őket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába.
-
Fújd meg a panírt vékonyan olajspray-vel, hogy szép aranybarna legyen.
-
Helyezd a szeleteket az air fryer kosarába úgy, hogy ne fedjék egymást.
-
Sütés: 200 °C-on kb. 12–14 perc, félidőben fordítsd meg.
👉 Az eredmény: kívül aranybarnán ropogós, belül szaftos sertésszelet – kevesebb olajjal, mégis „nagymama konyhája” hangulatban.
2. Könnyedebb csirkemell rántva – fitness változat
Hozzávalók:
-
2 egész csirkemell filé, szeletekre vágva
-
2 tojás
-
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy zabpehelymorzsa
-
fokhagymapor, pirospaprika, só, bors
-
olajspray
Elkészítés:
-
Keverd össze a morzsát fűszerekkel.
-
Panírozd be a csirkemell szeleteket klasszikus sorrendben (liszt – tojás – morzsa).
-
Permetezd meg enyhén olajjal.
-
Sütés: 190 °C-on 10–12 perc, vastagságtól függően.
👉 Ez a változat diétásabb, fehérjedús és jól illik salátákhoz, párolt zöldségekhez.
3. Extra ropogós parmezános rántott hús
Hozzávalók:
-
4 szelet pulykamell
-
2 tojás
-
8 dkg liszt
-
10 dkg pankó morzsa
-
5 dkg reszelt parmezán
-
friss petrezselyem aprítva
-
olajspray
Elkészítés:
-
Keverd össze a pankó morzsát a parmezánnal és a petrezselyemmel.
-
A pulykamelleket sózd, majd panírozd (liszt – tojás – sajtos pankó).
-
Fújd le olajspray-vel.
-
Sütés: 200 °C-on 12–15 perc.
👉 A parmezán és a pankó kombinációja különleges ropogósságot és olaszos ízvilágot ad a klasszikus magyar fogásnak.
Miért jobb air fryerben készíteni a rántott húst?
-
Kevesebb olaj, egészségesebb étel
-
Gyorsabb sütési idő – nincs olajszag a konyhában
-
Könnyű tisztítás – az air fryer kosár pillanatok alatt rendben van
Ha szeretnél még több receptet és praktikus tippeket olvasni, böngészd tovább az airfryershop.hu blogját, és találd meg a számodra legjobb air fryer recepteket Magyarországon.