Hagymás burgonyarudak légkeveréses sütőben - Air fryer recept

Keresed a következő sajtos snack-et, amit légsütőben elkészíthetsz? Ezek a burgonyarudak tökéletesek lesznek! 🧀🥔

Nézd meg ezt az air fryer receptet, ami könnyen elkészíthető 

Készítsd el krumplipüréből, mozzarellából és francia hagymaleves keverékből – az ízek garantáltan visszarepítenek a régi időkbe! 🎉 Ideális partifalat vagy akár egy kis bűnös nasi. Tunkold őket francia hagymás tejfölbe a még intenzívebb ízélményért! 😋

Hozzávalók (7):

  • 600g krumpli, meghámozva és felaprítva
  • 100g reszelt mozzarella
  • 70g kukoricaliszt
  • 1 csomag (40g) francia hagymaleves por
  • 125g Bulla Light tejföl
  • Finomra vágott friss metélőhagyma vagy újhagyma
  • Tengeri sópehely (opcionális)

Elkészítés:

  1. Főzd meg a krumplit: Tedd a krumplit egy közepes lábasba, önts rá hideg vizet, majd közepes lángon forrald fel. Csökkentsd a hőt és főzd puhára 15 perc alatt. Szűrd le, majd törd össze simára, és hagyd teljesen kihűlni.

  2. Keverd össze a hozzávalókat: Add hozzá a sajtot, kukoricalisztet és 1 evőkanál levesport a krumplihoz. Kézzel dolgozd össze. Tedd a keveréket egy műanyag zacskóba, lapogasd ki, majd zárd le és tedd a fagyasztóba 1 órára.

  3. Formázd a rudakat: Vágd fel a masszát kb. 2,5 cm vastag szeletekre, majd félbe.

  4. Légsütés: Tedd a rudak felét a légsütő kosarába, fújj rá egy kis olajat, majd 180°C-on süsd 10 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ismételd meg a maradék rudakkal.

  5. Mártogatós elkészítése: Keverd össze a tejfölt a maradék levesporral. Ha túl sűrű, adj hozzá 1-2 teáskanál vizet.

  6. Tálalás: A tejfölös keveréket tedd egy tál közepére, rendezd köré a burgonyarudakat, és szórd meg aprított metélőhagymával és tengeri sóval.

Jó étvágyat! 😍

Vissza a blogba