Ízletes Kacsacomb Recept Air Fryerben

Ízletes Kacsacomb Recept Air Fryerben

🦆 Ízletes Kacsacomb Air Fryerben

 

Ez a recept az idő és a hőmérséklet helyes beállítására fókuszál, ami a kulcsa a tökéletes air fryerben sült kacsacombnak.

 

🍽️ Hozzávalók (2 adaghoz)

 

  • 2 db kacsacomb (kb. 250-300g/db)

  • (ízlés szerint, kb. 1 teáskanál)

  • Frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve vagy fokhagymanyomón átnyomva (opcionális)

  • 1 teáskanál friss, aprított kakukkfű vagy rozmaring (vagy 1/2 teáskanál szárított) (opcionális)

 

🥣 Elkészítés

 

  1. Előkészítés:

    • Vegye ki a kacsacombokat a csomagolásból, és alaposan törölje szárazra papírtörlővel – ez elengedhetetlen a ropogós bőrhöz!

    • A bőrös oldalon vágjon be néhány vékony, párhuzamos vonalat egy éles késsel, anélkül, hogy a húsba vágna. Ez segíti a zsír kiolvadását és a bőr ropogósságát.

    • Keverje össze a sót, borsot, és ha használ, a reszelt fokhagymát, valamint a kakukkfüvet/rozmaringot.

    • Dörzsölje be a fűszerkeverékkel a kacsacombok mindkét oldalát, különös figyelmet fordítva a bőrös részre. Hagyhatja a combokat szobahőmérsékleten állni 15-20 percet, vagy akár a hűtőben is pácolódni több órát (ez még ízletesebbé teszi).

  2. Sütés (Air Fryer):

    • Melegítse elő az air fryert 160 fokra-ra, ha a készüléke tudja.

    • Helyezze a kacsacombokat a air fryer kosarába bőrrel felfelé. Ügyeljen arra, hogy ne érjenek egymáshoz, ha szükséges, több adagban süsse.

    • Süsse a combokat 160 Celsius fok-on 45-50 percig. Ez a lassabb sütés segít, hogy a hús omlós legyen, és a zsír nagy része kiolvadjon.

  3. Ropogósítás:

    • Az 50 perc leteltével emelje a hőmérsékletet 200 fokra.

    • Süsse tovább a kacsacombokat kb. 5-10 percig, amíg a bőr szép, mély aranybarna és tökéletesen ropogós lesz. Nézze meg a bőrt 5 perc elteltével, és szükség esetén süsse tovább.

    • Tipp: Ha szeretné, ezen a ponton fordítsa meg a combokat 3 percre, majd tegye vissza a bőrös oldalra az utolsó percekre.

  4. Pihentetés és Tálalás:

    • Vegye ki a kacsacombokat az air fryerből, és hagyja pihenni egy vágódeszkán, lazán letakarva 5 percig tálalás előtt. Ez segít, hogy a hús szaftos maradjon.

    • Tálalja kedvenc köretével, például párolt lilakáposztával, burgonyapürével vagy petrezselymes burgonyával.


Fontos Megjegyzés: A sütési idő eltérhet a kacsacombok méretétől és az air fryer típusától függően. A hús akkor van kész, ha a belső maghőmérséklete eléri a 85 Celsius fokot (vagy ha a comb legvastagabb részébe szúrt kés hegye tiszta levet enged).

Vissza a blogba