Légsütőben készült fokhagymás-parmezános csirkenyársak

Hozzávalók:
900 g csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb, 5 cm-es darabokra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
2 1/2 teáskanál kóser só, elosztva
2 teáskanál fokhagymapor, elosztva
170 g (1 1/2 rúd) sótlan vaj, megolvasztva
1/2 csésze friss olasz petrezselyem, finomra vágva
1/4 csésze finomra reszelt parmezán
Szükséges eszközök
8 bambusz nyárs
Imádni fogod még:

Elkészítés
1. Ha szükséges, vágd méretre a nyársakat, hogy beleférjenek a légsütő kosarába. Áztasd vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek meg.
2. Közben egy nagy tálban keverd össze a csirkét, olajat, olasz fűszerkeveréket, 2 teáskanál sót és 1 teáskanál fokhagymaport, amíg jól be nem vonja.
3. Húzd fel a csirkét a nyársakra (kb. 6 darabot nyársonként). Ha szükséges, adagokban dolgozz, és rendezd a nyársakat a légsütő kosarába egy rétegben, egymástól kb. 1 cm távolságra.
4. Süsd légsütőben 200°C-on 8 percig.
5. Közben egy kis tálban keverd össze a vajat, petrezselymet, parmezánt, a maradék 1 teáskanál fokhagymaport és 1/2 teáskanál sót.
6. Fordítsd meg a nyársakat, kend meg bőségesen fokhagymás-fűszervajjal, és süsd tovább, amíg aranybarna és átsült nem lesz, illetve amíg a legvastagabb részen a hús belső hőmérséklete eléri a 74°C-ot, kb. további 4 percig.
7. Bőségesen kend meg a nyársakat fokhagymás-fűszervajjal, rendezd egy tálra, és tálald a maradék fokhagymás-fűszervajjal.
Vissza a blogba