
Légsütőben sült mini paprikák sajttal és kolbásszal töltve
Share
Légsütőben sült mini paprikák sajttal és kolbásszal töltve
- kb. 225 g darált olasz kolbász
- kb. 450 g csomag mini többszínű édes paprika
- 2 evőkanál olívaolaj, elosztva
- ½ csésze reszelt cheddar sajt
- 2 evőkanál morzsolt kék sajt (opcionális)
- 1 evőkanál finomra vágott friss snidling
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¼ teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál panko zsemlemorzsa
Elkészítés
1. Melegítsen fel egy nagy tapadásmentes serpenyőt közepesen magas hőfokra. Süsse és keverje a kolbászt a forró serpenyőben, amíg megbarnul és morzsás lesz, kb. 5-7 percig. Szűrje le, és távolítsa el a felesleges zsírt; tegye félre.
2. Melegítse elő a légsütőt 175 °C-ra (350 °F).
3. Mindegyik paprikát hosszában vágja be az egyik oldalán a szártól a hegyéig. Kenje meg a paprikákat 1 evőkanál olívaolajjal, és helyezze őket a légsütő kosarába.
4. Süsse előmelegített légsütőben 3 percig. Rázza meg a kosarat, majd süsse tovább, amíg a paprikák barnulni és puhulni kezdenek, további kb. 3 percig. Vegye ki a paprikákat, és hagyja állni, amíg eléggé kihűlnek ahhoz, hogy kezelhetőek legyenek; a légsütőt hagyja bekapcsolva.
5. Amíg a paprikák hűlnek, keverje össze a kolbászt, krémsajtot, cheddart, kéksajtot, snidlinget, fokhagymát és fekete borsot egy közepes tálban, amíg jól elkeverednek. Keverje össze a zsemlemorzsát a maradék 1 evőkanál olívaolajjal egy kis tálban.
6. Kanalazza a sajtos keveréket a paprikákba, és szórja meg a tetejüket zsemlemorzsával. Helyezze a töltött paprikákat a légsütő kosarába (szükség esetén több adagban), és süsse, amíg a töltelék átmelegszik, és a zsemlemorzsa aranybarnára pirul, kb. 4-5 percig. Hagyja kicsit hűlni, majd melegen tálalja.