Tofu air fryerben - recept
Share
Ropogós Szezámolajos Air Fryer Tofu (Ázsiai, Húsmentes)
Hozzávalók:
-
400 g kemény tofu
-
1 ek. étolaj (pl. napraforgó vagy repce)
-
1 ek. szójaszósz
-
1 kk. szezámolaj
-
1 tk. fokhagymapor
-
1/2 tk. őrölt gyömbér
-
1/2 kk. kukoricakeményítő
-
Tálaláshoz: szezámmag, apróra vágott újhagyma, édes chili szósz vagy rizs
Elkészítés:
-
Előkészítés: A tofut nyomd át, hogy a felesleges víz távozzon (pl. csomagold konyhai papírtörlőbe, és nehezéket tegyél rá 30 percre). Vágd 2-3 cm-es kockákra.
-
Pácolás: Egy tálban keverd össze az étolajat, szójaszószt, szezámolajat, fokhagymaport és gyömbért. Forgasd bele a tofu kockákat, majd szórj rájuk kukoricakeményítőt, és óvatosan keverd el, hogy mindenhol bevonja.
-
Sütés: Helyezd a tofut az air fryer kosarába (ne zsúfold túl, ha kell, süsd két részletben). Fújd le kevés olajspray-vel. Süsd 190°C-on kb. 12-15 percig, félidőnél rázd meg a kosarat. Akkor jó, ha a tofu ropogós és aranybarna.
-
Tálalás: Szórd meg szezámmaggal és újhagymával. Tálald rizzsel vagy mártogatóssal.