Tofu air fryerben - recept

Tofu air fryerben - recept

Ropogós Szezámolajos Air Fryer Tofu (Ázsiai, Húsmentes)

 

Hozzávalók:

  • 400 g kemény tofu

  • 1 ek. étolaj (pl. napraforgó vagy repce)

  • 1 ek. szójaszósz

  • 1 kk. szezámolaj

  • 1 tk. fokhagymapor

  • 1/2 tk. őrölt gyömbér

  • 1/2 kk. kukoricakeményítő

  • Tálaláshoz: szezámmag, apróra vágott újhagyma, édes chili szósz vagy rizs

Elkészítés:

  1. Előkészítés: A tofut nyomd át, hogy a felesleges víz távozzon (pl. csomagold konyhai papírtörlőbe, és nehezéket tegyél rá 30 percre). Vágd 2-3 cm-es kockákra.

  2. Pácolás: Egy tálban keverd össze az étolajat, szójaszószt, szezámolajat, fokhagymaport és gyömbért. Forgasd bele a tofu kockákat, majd szórj rájuk kukoricakeményítőt, és óvatosan keverd el, hogy mindenhol bevonja.

  3. Sütés: Helyezd a tofut az air fryer kosarába (ne zsúfold túl, ha kell, süsd két részletben). Fújd le kevés olajspray-vel. Süsd 190°C-on kb. 12-15 percig, félidőnél rázd meg a kosarat. Akkor jó, ha a tofu ropogós és aranybarna.

  4. Tálalás: Szórd meg szezámmaggal és újhagymával. Tálald rizzsel vagy mártogatóssal.

Vissza a blogba